Spårhund

spårhunden

spårhund

Vill du lära dig mer om hur du spårar med din spårhund? Då ska du börja med att läsa vidare här.

spårhund – inledningen

Många är rädda att göra fel i början och detta kan vara klokt. Därför är det bättre att göra rätt än fel och att skynda långsamt. Men vi vill ju inte att hunden ska lära sig annat än just spår när vi just då är ute för att spåra. Efter att du läst mitt spårhäfte så kommer du inte att göra alla vanliga nybörjarfel. Exempelvis kan det vara för kort liggetid på spåret. Ett annat fel är att du som förare inte ger din hund tydliga signaler. Dessutom bör du se till att ge din hund rätt sinnesstämning innan ni påbörjar spåret.

slutapporter och stress

Men Aktiv Nos sticker ut nosen och hävdar att vi ska försöka tänka bort “slutrapporten”. Däremot ska vi självklart träna med apporter men inte fokusera så mycket på att komma till slutet av spåret. Istället ska vi träna sträckan mellan A och B, inte bara att komma till B. Vi ser ofta att våra hundar ligger i hög stress när de ska påbörja spåret. Efter att du läst vårt häfte kommer du förstå skillnaden på motivation och stress. Stress är ju en naturlig del av alla individers känsloliv men stressen gör inte din hund till en bättre spårhund. Däremot kommer motivation bygga din hunds spårkompetens.

spårhunden – en skrift

Spårhunden – en skrift på 32 sidor, som är fulla av information, kunskap och tips på hur du ska tänka. Vad som är viktigt när du ska lära din hund att spåra efter en annan människa, eller dig själv. Detta har inget med viltspår att göra, där drar man en klöve och droppar blod efter sig. Vi går helt enkelt ut ett spår som människa och hoppas på att hunden senare ska kunna följa detta spår.Detta häfte berättar hur du ska börja och vad som är viktigt att tänka på.

Du får en guidning för att minska risken för fel. Därmed så får du mer valuta för din bilfärd ut i terrängen eller skogen. Priset för häftet har du snabbt sparat in!

exempel

Exempel på ämnen är; Direktpåsläpp, spårsök i upptagssträcka, apporthantering, stress/motivation, vinkelträning, och “ska vi ha slutapporter” när vi tränar? Vad ska jag säga till min hund? Vilken sele eller halsband bör jag använda? Tjänstetecken? Generell eller individuell människovittring? Små Kongbitar i upptaget att leta upp som en uppstart till apporthantering?

120 kr
Klicka på länken för betalinformation:
Betalning

Som resultat kommer du spara in pengar genom mer effektiv träning i skog och mark, om du ens behöver köra dit. Efter att ha läst häftet får en hel del nya infallsvinklar på din träning.

läs mer:

/Personspår Malmö

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.