HUNDKURSER


Sökkurs Specialsök på Sturup HundCenter, söndagen 4 december, kl. 10–17.

6 hundekipage, 2 åhörare

0 hundekipage och 1 åhörarplats finns kvar att boka(16/11)

Läs mer om denna längre ned.

Sök i urvalsbana

Hundkurser i främst specialsök lägger Aktiv Nos ut på denna sida.

Här nedtill finns de kurser som vi själva anordnar med inhyrd lokal. Ifall ni vill att vi kommer till er så lägg ett mail till oss: https://aktivnos.se/kontakt/

Om ni är ett litet gäng som önskar att vi kommer till er för en heldags-/helgkurs? Hör av er på mail: aktivnosk9@gmail.com

Aktiv Nos har helgkurser i södra Sverige efter att vi avtalat om det via mail. Då kommer Ni får ett fast pris, där kurskostnad och körersättning samt moms ingår. Eventuellt kan vi sedan inleda helgkursen med en föreläsning dit ni kan bjuda in så många ni vill. Därefter en kort lunch varpå vi fortsätter med de ekipage som ska tränas under resten av lördagen och hela söndagen. Vi tycker att ett lagom antal hundekipage är 6 st. Fler kan närvara men då som åhörare och utan egen hund närvarande.

externa hundkurser
Exempel på externa helgkurser: Orust BK, Falkenbergs BK, Hässleholms BK, Valhall Hund i Ängelholm. Midsommarläger i Gävleborg med försvarsmaktshundar och deras förare och instruktörer, 3 dagar.

Ni får ett totalpris, inkl moms och körkostnad. Faktureras efter avslutad kurs.

interna hundkurser

Aktiv Nos anordnar egna kurser i Skåne-regionen som vi lägger upp på denna platsen, se längre ner.

Datum visar när en kurs finns tillgänglig. Begränsat antal platser per kurs. Jag lägger upp nya kurser efterhand och när jag har tid sidan om mitt riktiga arbete som specialsökhundförare vid Polisen. Bästa sättet att hålla sig uppdaterad om mina kurser är att följa Aktiv Nos på Instagram.

Teori skickas ut till deltagarna någon vecka innan kursstart för att föraren ska vara väl förberedd.

Priser: Exempel: 1300 kr/ekipage, utan hund 800 kr,(åhörare).

Vi brukar vara 6 hundar/kurs för störst utfall för hund/förare.

2-4 åhörare, beroende på kurslokals storlek. (Malmöregionen)

All medverkan sker på egen risk, både förare och hund. Vid sent avhopp återbetalas beloppet, exklusive anmälningsavgiften, ifall jag lyckas få in en ersätttare.

FORTSÄTTNINGSKURS

avslutad
Sök efter Kong på person
Sök efter Kong på person
Fubbick fick vara med på kursen
Fubbick
En fin Kelpie som provade på burkbanan

Plats: Sturup HundCenter

Denna endagskurs passar ekipage som har en hund som redan söker efter små Kongbitar som är utgömda i huset, stallet och ev. utomhus. Det är bra om hunden har en ganska tydlig markering mot gömman.
Kanske du har kommit en bit på vägen mot en hyfsad markering, men behöver hjälp med detaljer för att komma hela vägen fram till en helt perfekt, passiv och påvisande markering av hel Kong. Då ska du anmäla ditt intresse. Vi kommer helt att ägna oss åt hundarna eftersom du redan har kunskap och erfarenhet.

Denna kurs är till för dig som vill förbättra din hunds markering. Troligen har du redan en hund som letar Kong Classic eller har för avsikt att träna specialsök. Din hund har ett föremålsintresse. Vi tittar på varandras hundar och lyssnar och lär. Individuell utveckling. I grupp eller uppdelat på 2-3 st.
Hunden ska vara inklickad eller liknande utstämpling.
Max 6 st ekipage. Två åhörare utan hund kan medverka. Kursen är ju främst för människan. Minst antal deltagare är 4 st
Endast 1 person per anmälan / hund.

Förmiddag:Träning i urvalsbana och på hel Kong Classic röd.
Eftermiddag: Sök kommer ske på utgömda små Kongbitar i huset, stallet, ladan och ev. utomhus.
PRIS: 1300 kr/hund med förare.
Priset är inkl. moms. Kvitto erbjuds givetvis alltid, men påminn mig så att jag skickar det med mail.
All träning sker på egen risk.
Vid besked ska 300 kr betalas senast 26 augusti. Dessa återbetalas ej vid ev. avhopp. Resterande 1000 kr betalas senast 2 september.
Intresseanmälan: Mail: aktivnosk9@gmail.com

GRUNDKURS

Söndagen 6 november,

kl. 10.00–17.00

Avslutad

Plats: Sturup HundCenter

Fubbick i bokhylla

Denna endagskurs passar dig som vill börja träna din hund i den nya hundsporten ”Specialsök”. Sporten ska efterlikna statens specialsökhundars arbete.

Vi utbildar dig som hundförare till en ökad kunskap om etologins grunder och inlärningsteorier kring vår hundträning. Ett vanligt fel är att träna mycket hund, men utan större kunskap. Detta leder ofta till sämre resultat och din hund har svårt att förstå dig. Du kommer få verktygen till en bättre kommunikation med din hund.

En intensiv heldagskurs för dig som vill lära dig själv grunderna till att utveckla söklusten och att kunna markera passivt och uthålligt på Kong classic, röd. Powerpointpresentation i inlärningsteori, etologi är en bra uppstart. Jag utbildar människan, du utbildar sedan din egen hund med nya och bra kunskaper.

Det finns riktigt bra hundar, och sedan finns det mindre bra hundar, men man kan ofta se gemensamma brister på de flesta specialsökhundar som är under utveckling. De främsta bristerna hos olika ekipage i specialsöket är hundens bristande söklust, uthållighet samt markering mot gömman, som ofta leder till att hunden blindmarkerar, markerar på ett ställe där ingenting är gömt.

Förmiddagen: Teori inomhus, Powerpoint med mycket bilder.

Efter detta egen medhavd lunch: Kyl och micro finns att tillgå.

Eftermiddag: Vi tittar på en hund i taget hur vi går vidare att förbättra din hunds lekintresse och söklust. Vi tittar vidare på din hunds markering av röd Kong. resten tittar på, lyssnar och lär. Uppstartsövning på hel Kong

Varje hundägare får instruktioner hur just du och din hund ska ”gå vidare” mot en markering.

åhörare

Du som kommer utan hund, men har en hemma, kommer faktiskt lära dig nästan lika mycket. Några har sagt att de till och med bättre kan lyssna när hunden inte är med.

Vi kommer gå igenom burkbanans principer.

Dagen kan avslutas med inledande sökövningar för dem som redan lärt sin hund att söka efter etiketten RÖD KONG samtidigt som resten tittar på.

Sturup Hundcenter har en trevlig och utmanande sökmiljö, likt en bostad men anpassat för hundar.

Viss träning kommer ske utomhus så klä er efter väder.

Max 6 st ekipage. Minst antal deltagare är 4 st.
Två åhörare utan hund kan medverka. Kursen är ju främst för människan. Endast 1 person per anmälan / hund.
Vi använder oss av positiv förstärkning och använder gärna klicker.
Hunden bör ha intresse av lek med Kong, och vilja släppa den åt sin förare.
Träning på hel Kong Classic röd. Ta med egen, eller köp av mig på plats.

PRIS


PRIS: 1300 kr/hund med förare. 1 person utan hund=800 kr. 7 timmar. Priset är inkl. moms.
All träning sker på egen risk. Sjuk hund ej välkommen. Löptik får medverka, men sist i kön.
Betala inte innan du fått besked om plats.Betalning efter besked om tilldelad plats, 300 kr som betalas omgående vid tilldelad plats. Denna summa återbetalas ej vid avhopp. Resterande 1000 kr betalas i nära anslutning till kursdag. Teori kommer skickas ut innan kursdagen.
Intresseanmälan: Mail: aktivnosk9@gmail.com

SÖKKURS

Sökkurs på Sturup HundCenter, söndagen den 4 december 2022, kl. 10–17

1 åhörarplats kvar att boka

Kursen är till för dig som har en hund med god söklust och en tydlig markering. Vi tränar på sökstruktur, sökstrategi samt fortsätter träningen mot en tydlig och uthållig markering. Etiketten är Kong Classic.
Gömmor passar dem som vill tävla i klass 1–2, lätta till medelsvåra gömmor men ingen kommer nog hitta alla gömmor, även klass 3-gömmor kommer finnas utgömt för den som vill utmana sig och sin hund.
Fokus ligger på sök, inte på markeringen. Små, djupa, höga gömmor kan ordnas efter önskemål. Kopplad eller okopplad, fin- grovsök mm.
Vi kan även titta på ”sök mot person”, där en liten Kongbit gömts på en människa.
Max 6 st ekipage.
Två åhörare utan hund kan medverka
. Kursen är ju främst för människan. Endast 1 person per anmälan / hund.
Vi tittar på varandras hundar, en i taget. Varje ekipage får med sig ett omdömme om vad just de ska träna vidare på.
Vi använder oss av positiv förstärkning och du får gärna använda klicker.
1300 kr/hund med förare. 1 åhörare utan hund=800 kr. Priset är inkl. moms.
All träning sker på egen risk. Sjuk hund ej välkommen. Löptik får medverka, men räkna med att starta sist i kön.
Betalning efter besked om tilldelad plats.
Intresseanmälan: Mail: aktivnosk9@gmail.com
Kursgården erbjuder sök i villa/trädgård/stall ocvh utomhusmiljö
Medtag egen lunch. Kaffe och kaka bjuder vi på.

Spårkurs urban miljö
Enligt överenskommelse

Den här kursen är för dig som har en motiverad hund som redan kan spåra efter person. Men kanske du vill utveckla dig och din hund till att kunna spåra i tätort och i störd miljö. Man kan nog säga att detta inte är till för alla hundar. Framför allt måste dessa hundar ha en stor motivation att spåra efter en person. Enligt oss på Aktiv Nos är det ett grundkrav att din hund kan spåra i skog och mark innan du funderar på denna typ av spårning.
Du får gärna ha en inklickad hund och gärna på små bitar Kong Classic men det är inget krav. Självklart jobbar vi med en positiv inlärningsmetodik.

Du kan belöna/förstärka din hund på det sätt som du anser passar just din hund bäst. Optimalt är en variabel belöning som du själv väljer att ge. Godis/boll/slang/beröm.
Max 4 deltagare. 1200 kr, för 4 timmar, i övrigt samma förutsättningar som i markeringskursen, se ovan.
Vi lägger våra kurser i något industriområde eller liknande med skiftande underlag.
Om du är ensam. Boka 1–2 timmars privatlektion där du får odelad uppmärksamhet, se fliken privatlektion. Kursen eller lektionen hålls i Malmöområdet. Efteråt kommer du ha fått en hel del nya tankar och idéer att jobba vidare på med din hund.

Spårkurs i tätort

Foto: Claes Hall

Vid intresse så anordnar vi spårning på hårda underlag för dem som anmäler intresse. Er hund ska vara kunnig och är givetvis duktig på att spåra i terräng.

Max 4 ekipage åt gången. 4 timmar, pris: 1200 kr / ekipage.

Extern länk till div. hundkurser med mera:

/petinfocus.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.