Specialsök

Specialsök

Specialsök

Specialsök är vår specialitet.

SBK;s regler är nu fastställda. Klicka på länken här undertill för att komma till SBK;s hemsida och reglerna som nu ska gälla i 2 år.

https://brukshundklubben.se/media/h4xmfman/regler-sbk-specialsök-231101-261231.pdf

Välkommen till Aktiv Nos hemsida som utbildar dig som hundförare och din hund i denna nya hundsport. Svenska Brukshundklubben har bestämt att alla ska använda hundleksaken “röd Kong classic medium” som etikett, doft, som din hund ska leta upp i olika svårighetsgrader.

Denna gummileksaken kan man sedan klippa ned i olika små och stora bitar. Tävlingarna ska delas in i klass 1,2 och 3, där 3 är svårast.

Målet är att få fram ett så bra sökhundsekipage som möjligt, med fin struktur och bra taktik. Om du tävlar så eftersträvar du att hitta alla gömmor, hunden ska inte felmarkera och din hund ska visa på ett tydligt och lugnt sätt var Kongbiten ligger gömd. Innan du får börja söket så ska din hund kunna sitta kvar när du går fram och hälsar på domaren m fl.

Klicka på länken för att läsa mer på SBK;s hemsida:

https://brukshundklubben.se/prov-tavling/prov-och-tavlingsgrenar/specialsok/om-specialsok/

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson arbetar sedan 1994 som hundförare vid Polisen inom specialsöksgruppen. Han är utbildad instruktör och har stor erfarenhet och bredd av olika hundraser med dess olika kvaliteter och egenheter.

Han har gjort 10.000-tals husrannsakningar och utomhussök samt spår efter personer. Han är nu inne på sin femte tjänstehund som kallas Fubbick.

Fubbick kan ni följa på Instagram eller Facebook under “aktivnos”.

/https://www.instagram.com/aktivnos/

Röd Kong classic är den så kallade etiketten som hundarna ska söka efter
Kong classic, röd

Röd Kong classic är den etikett som hundarna ska leta upp och markera.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.