Markeringsträning Malmö och Skåne

Markeringsträning KONG

Markeringsträning Malmö och Skåne på hel röd Kong
Markeringsträning Malmö och Skåne

Vad har de flesta specialsökhundar brister i?

Vår långa erfarenhet är att även de hundar med stor söklust, har brister i markeringsträning.

Aktiv Nos erbjuder dig och din hund att få till en riktigt fin, passiv och påvisande markering på det preparatet du önskar. Vi brukar träna på röd Kong och använder då denna som en leksak och formar fram en fin markering med olika metoder, beroende på vilken typ av hund vi jobbar med just för stunden.

Vårt mål är att få en 10 sekunder lång passiv markering på en utkastad Kong 10 meter ut från föraren.

Grunden till en riktigt bra specialsökhund är en stor jaktkamplust som skapar söklust och uthållighet. Men en riktigt passiv och uthållig markering med en hög förväntanslycka skapar höga dopaminnivåer i hundens hjärna. Detta verkar i sin tur leder till att “hunden letar efter sina markering”. En hund som tydligt får en hög förväntanslycka när den hittar sin etikett ger minskade risker för blindmarkeringar.

Att få till en riktigt bra specialsökhund är inget man gör i en handvändning. De bästa hundarna har fått en gedigen grund i lek-/sökutveckling innan man lägger fokuset på en riktigt bra markering. Men alla delar, inklusive markeringen, är viktiga för ett bra slutresultat. Lägg där till funktionslydnad, styrbarhet så börjar det likna en bra specialsökhund. Andra viktiga grunder är: Finsök/koppelsök/följa handtecken/styrbarhet med din lugna och låga röst/fjärrdirigering/laserpenna / targetstick.

Aktiv Nos håller kurser och privatlektioner: Kurser hålls vanligtvis i Skåne, men kan ske som helgkurser ända upp till Stockholm. Privatlektioner hålls i Malmö.

Markeringsträning Malmö och Skåne

Klicka på länkarna för mer info.

https://aktivnos.se/tjanster-aktiv-nos/hundkurser/

/https://aktivnos.se/tjanster/privatlektioner/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.