Vilka är vi?

Jag har varit statligt anställd hundförare  sedan 1994, specialsökhundförare sedan 1999. Jag har under åren gjort 1.000-tals husrannsakningar, utesök med mera, och fortfarande aktiv.

Jag är inne på min femte tjänstehund som jag kallar "Fubbick".

Jag är utbildad instruktör för polisens tjänstehundar.

Jag har gått nationella hundutbildningar för polishundar.

Startade det nationella projektet "sedelsök" 2006 som gjort att många sökhundar idag letar pengar som gömts undan. Införde "sök mot person" hos en myndighet.


Är aktiv på SBK inom specialsök och spår.

Jag bor och verkar i Malmö/Lund/Vellingeregionen.

Varför välja mig?

Jag har en gedigen erfarenhet av specialsökets alla aspekter och svårigheter. Jag vet vad som fungerar och inte fungerar. Jag har en modern syn på hur du bäst lär din hund att förstå vad du vill, och med min stora rutin för träning av specialsökhundar så vet jag också hur, och varför, du ska göra på ett visst sätt, med just din hund! Hundar är också individer och därför behövs individuell träning.


Förutom specialsöket så har jag stor rutin på spårträning, såväl i skog och mark som i tätort med grus, asfalt, gräsmattor med kissfläckar och annat "skoj".  Jag har instruerat många specialsökhundar på ett individuellt plan och tror mig ha öga för vad som just din hund kan behöva för att kunna utvecklas. Jag hjälper alla som så önskar, från proffs till nybörjaren. Jämför aldrig din början med någon annans mitt! Alla har varit nybörjare från start.

Historia

Polishögskola Stockholm                     1983

Hundförare                                        1994

Utbildning  kombihund                      1996

Instruktör, tjänstehund i Karlsborg  2005

Instruktör, specialsök i Karlsborg     2007

Vidareutbildning specialsök.             2011

Vik. instr. för specialsök-

hundgruppen i Skåne.                          2017-18, 17 månader

Utvecklare av dressyrformen

"sök mot person" samt

"sedelsök" inom polismyndigheten.

Driver bolaget AKTIV NOS K9 AB sedan 2020-02-07

Min vision

Tjänstemässigt önskar jag få en så bra sökhund som det bara går. Jag köper alltid mina hundar själv och tränar sedan dagligen. På jobbet och som fritidssysselsättning.


Privat vill jag sprida mina erfarenheter och kunskap till de som önskar ta del av detta. Mitt jobb med hund är även min hobby och numera även en affärsidé. Jag hoppas kunna bidra till att hundsporten kan fortsätta utvecklas men även ett bättre liv för, såväl hund, som hundägare.